~~La petite Haydee~~

~~La petite Haydee~~

Den lilla, snälla, glada och oskyldiga Haydees äventyr i den stora världen

Här hittar man tankar om allt och inget. En hel del av inläggen handlar om språk, skola, invandring, läraryrket osv, men också mer allmänna och vardagliga saker får plats i denna blogg.
(I alla fall för tillfället hittar ni mer att läsa på adressen http://littleheidiofthemountains.blogspirit.com/)


Temavecka: 80-talet

ÖvrigtPosted by Haydee Monday, December 04 2006 15:43:50
Blog ImageBilden ovan föreställer mig den andra maj 1983, och den får bli en del av mitt bidrag till Saras temavecka: årtionden. Idag, måndag, är det 80-talet som gäller.

1981 var året då jag föddes. Tyvärr så är minnesbilderna från det första året ganska så suddiga/obefintliga, så jag tänkte hoppa direkt ett par år framåt.

Första bilden är alltså tagen den andra maj 1983. Som kan ses i bilden tyckte jag om att skrika redan då. Sambon fick helt plötsligt mycket mer förståelse för mitt nuvarande beteende.

Blog Image

Andra bilden togs någon gång 1983-1986, men tyvärr så vet jag inte exakt. Det som sker i bilden är i alla fall att det är tävling i skidåkning i vår del av kommunen – någonting som ordna(de)s varje år. Jag var jätteduktig på att åka skidor när jag var liten: jag brukade vinna de flesta av tävlingarna. Oftast så var jag den enda deltagaren i min åldersgrupp också, men det behöver inte betyda någonting… ;)
Det här året som bilden togs hade jag i alla fall en medtävlare, min dåvarande bästis M.

Blog Image

År 1986 började det gå ordentligt fel. Då tog jag min första kryssning till Sverige. Det var en resa mellan Vasa och Sundsvall, men vad som hände och om jag kände mig hemma i grannlandet redan då, det minns jag faktiskt inte.

Blog Image

År 1988 började skolan och den här bilden tog min mamma efter min allra första dag i skolan. Jag ser ut som om jag tyckte att det var töntigt, men oj så stolt jag var över min alldeles egna Aapinen (=ABC-bok)!

Blog Image

När jag var liten brukade jag ta med en kompis till mina morföräldrars sommarstuga där vi sedan stannade jättelänge, dvs. cirka en till två nätter. Eftersom jag inte får tag på S så publicerar jag bara ”min del” av bilden där S och jag sitter och äter mansikkamaitoa (=jordgubbsmjölk). Förutom att äta jordgubbar brukade vi bada i sjön (Päijänne), bada bastu, mata vilda hästar, mata mindre vilda kossor, läsa Kalle Anka-tidningar.  • Comments(0)//lapetite.haydee.se/#post29